Ring til os på 86 98 02 54

Behandlinger

HELPROTESE

Erstatter hele tandsættet til over eller hele undermunden, eller til begge dele

DELPROTESE I AKRYL

Erstatter dele af tandsættet til et resttandsæt. Der fremstilles 2 forskellige typer delproteser: partiel-proteser i akryl og unitor-proteser i stål.

PARTIEL ELLER OVERGANGSPROTESE

Fremstilles hvis de tilbageblivende tænder er meget svage eller kun har en kort levetid, så vil en partiel-protese (delprotese) være en god løsning som en overgang til en senere helprotese.

UNITOR-PROTESE

Kaldes en stålunitor-protese og er også en delprotese. Denne type del-protese fremstilles i titaniumstål. Anvendes til resttænder som er sunde og bevaringsværdige tænder. Protesen fylder ikke meget og er skånsom mod de blivende resttænder.
Denne protesetype kan også udvides med flere tænder hvis man skulle miste flere tænder.

IMMEDIAT-PROTESE

Kaldes også en førstegangs-protese der indsættes direkte efter tandudtrækningen af de naturlige tænder. Protesen er fremstillet efter aftryk af de naturlige tænder, inden disse bliver trukket ud. Immediat-protesen kan fremstilles både som hel eller delprotese.

På denne måde kan man fremstille en førstegangs-protese som er meget tæt på det naturlige tandsæt før tandudtrækningen.

IMPLANTAT-PROTESE

Dette er en protese der er sat fast som tryklåse ovenpå et indopereret implantat i kæben som en kunstig rod. Den anden del af tryklåsen monteres i protesen.

Denne form for protese er en fantastisk god løsning til gummer der er svundet meget. Oftest er der størst problemer med undermundsprotesen, især hvis der ikke er meget gumme tilbage.

Løsningen kan også bruges til overmundsproteser og delproteser. Denne behandlingstype giver også mulighed for at kunne tygge al mad uden at protesen sidder løs,- og vil give en betydelig større tryghed og livskvalitet.

REPERATIONER

I de fleste tilfælde vil det altid kunne lade sig gøre at reparere en protese/delprotese, hvis den er gået i stykker. Man skal dog tænke på, at hvis protesen er gammel og nedslidt, kan det måske kun være en nødløsning med en reparation.

Her på klinikken kan vi i de fleste tilfælde reparere protesen samme dag.

VEDLIGEHOLDELSE

Tandproteser bør ligesom naturlige tænder børstes morgen og aften og skylles grundigt efter hvert måltid. Brug en protesebørste og benyt kun tandprotesemidler uden slibemidler.

Man kan også bruge almindelig håndsæbe. Ved del-proteser er det vigtigt at bøjlerne også rengøres grundigt. HUSK også grundig tandbørstning af evt. naturlige tænder, det er dem der holder del-protesen fast.

Det vil være en god idé at afkalke protesen jævnligt med ren eddike, da spyttet indeholder kalk som vil sætte sig på protesen. Børst også jævnligt gummer og tunge med en blød tandbørste.

HJEMMEBEHANDLING

Er de handicappet eller gangbesværet, kan det være anstrengende at lade sig transportere – i nogle tilfælde indtil flere gange – for at få behandling.

Derfor vil det være muligt at få hjemmebehandling i hjemmet, på lokalcentre, plejehjem og hospitaler for at hjælpe og behandle folk med tandproteser. Der vil dog blive tillagt et ekstra salær.

Kontakt os

Kort beskrivelse